tisdag, mars 29, 2011

Fantasy Booker: WWE HOF Class of 2009

Har funderat på ett nytt koncept där jag Fantasy Bookar utifrån olika premisser. Av någon anledning så tyckte jag att WWE HOF årgångar som den här från 2009 var en intressant blandning av brottare. Jag skall utifrån den här gruppen försöka booka fyra cards, utifrån ett TV-PPV schema med tre TV som leder fram till den stora showen på PPV. Men först så skall jag bestämma en årgång på varje brottare, en spekulation utifrån när jag tror de var som bäst eller funkar bäst i den här bookningen.

Steve Austin, 1998 - Finns väl inte mycket att kommentera här. Jag vill ha en brawler Austin framför en mer technical wrestling WCW Austin. Och det är svårt att bortse från hur oerhört stor Austin var '98-99.

Terry Funk & Dory Funk Jr., '70s - Övervägde att ta med Funk årgång '89 med tanke på hans run i NWA, men Terry var mer aktiv i ringen på 70-talet och kunde bumpa och sälja mycket mer. Förvisso förlorar man lite grumpyness som han hade i slutet av 80-talet men det får man ta. Dorys brottningsstil gör att det finns ytterst lite skillnad mellan årgång 1965 och 2005. Men med tanke på bådas NWA title runs på 70-talet så väljer jag lite luddigt att bara hänvisa till det årtiondet. Vi har ett tag team med en framförallt brawlande worker och en nästan helt technical worker.

Ricky Steamboat, 1989 - Behöver egentligen inte kommentera, känns given här.

Bill Watts, '60s - Återigen så blir jag lite dunkel angående specifikt år. Kan knappt minnas om jag har sett en Bill Watts match, men det är lite av en brawlande heel från den perioden så.

Koko B. Ware, sent 80-tal - Har inte vad jag kan minnas sett Koko pre-WWF så hade inte mycket val här. Undercard face, inte mycket mer.

Fritz Von Erich '60s, resterande Von Erichs '80s - Tragisk familj, kommer bli rörigt med alla brorsorna men kommer använda mest Kevin och Kerry i betydande roller.

Howard Finkel, behöver inget årtionde för the Fink har alltid varit skön och jag tror inte att jag kommer ha någon roll för honom i dessa cards, så han får vara ring announcer.

Faces:
Austin
Steamboat
Koko
Alla Von Erichs sönerna utan Kevin

Heels:
Terry & Dory
Watts
Fritz & Kevin

Vet att det blir ojämnt och lite ologiskt att köra Kevin som heel men behövde en av sönerna att vara heel och det fick bli Kevin då han och Kerry kommer ha störst roller. Kan redan varna nu att det kan bli rörigt med alla Von Erich brorsorna.


Card 1:
Match 1: Fritz & Watts Vs. Kerry & Chris
Chris får råspö av veteranerna och förlorar genom the Iron Claw av Fritz. Chris har riktigt ont och efter matchen fortsätter Fritz med en beatdown och kallar honom vek. Chris som hade en historia att lätt bryta ben har givetvis brutit några och kommer inte vara med längre. Fritz påpekar att han vill inte ha några veka och klena söner och kräver att i nästa match som är en 3-way att någon av dem bevisar att han har det som krävs att vara rå och hänsynslös och framför allt en vinnare.

Match 2: Kevin Vs. Mike Vs. David Von Erich
Teknisk och ärlig match där Kevin bygger upp stegvis med fulare och fulare grepp tills han vinner genom att fuska efter att ha knockat ut Mike med brass knuckles. David påpekar detta och frågar vad han håller på med bara för att få en egen smäll med brass knuckles. Kerry kommer ut för att försöka lugna ner men Fritz attackerar honom på väg ut och står triumferande med Kevin som han påpekar är den enda av hans söner som inte är en vekling och förlorare.

Match 3: Austin Vs. Dory Funk Jr.
Lite missmatch men Dory kan brawlas när det behövs. Men mest handlar det om Dorys submissions vs. Austins brawl. Austin vinner.

Main Event: Steamboat /w Koko Vs. Terry Funk
Steamboat med Koko som manager i sin hörna i en workrate drömmatch. Räkna med mycket underbart overselling och near falls. Funk vinner med en roll-up där han håller tightsen.


Card 2:
Match 1: Fritz & Kevin Vs. Mike & Kerry /w David
Von Erichsmania. Let's make it short. Kevin kör Brass Knuckles på Kerry så att han inte kan komma in för saven när Fritz har the Iron Claw på Mike. Fritz & Kevin vinner och gör en beat down på David som försöker göra en save. Mike är så illa skadad att han inte kommer återvända i ringen. Backstage kräver David en match mot sin far nästa vecka.

Match 2: Funks Vs. Steamboat & Koko
Frågan är givetvis här vem skall vara face in peril och vem skall komma in för the hot tag i face teamet? Steamboat får väl komma in för hot tag då han är trots allt den högre pushade brottaren. Oberoende så kommer matchen sluta med att Terry submittar Koko för vinsten.

Main Event: Austin Vs. Watts
Can you say brawl? Två Texas rednecks som kommer bjuda på en underhållande macho match. Austin vinner självklart då Watts är en midcarder.


Card 3:
Match 1: Fritz Vs. David Von Erich
David gör ett tappert försök att få revanch för vad Fritz gjorde mot Chris & Mike men falls short. Efter matchen där Fritz vinner på en Iron Claw så tar han fram en stol och är på väg att slå David med den när Kerry springer ut for the save. Kerry lyckas få Fritz på reträtt samtidigt som han tar micken och kräver en match nästa vecka på PPVn. Fritz accepterar.

Match 2: Kerry Vs. Kevin Von Erich
Kerry tar ut sina aggressioner på Kevin och squashar honom och ser stark ut inför PPV matchen.

Main Event: Koko & Steamboat & Austin Vs. Funks & Watts
En lång NOAH-esque main event. Brawl över hela arenan, återvänder in i ringen, Austin som top star är protected och ser inte svag ut i matchen där Terry Funk vinner genom att andra veckan i rad submitta Koko. Austin & Steamboat brawlar tillbaka backstage mot Funks samtidigt som Watts gör en beatdown på Koko i ringen och häcklar honom på micken.


PPV!
Match 1: David Vs. Kevin Von Erich
David får revanch och Kevin gör jobbet. David ger igen för gammal ost genom att använda brass knuckles på Kevin efter matchen.

Match 2: Koko Vs. Watts
Det här är en match som Watts egentligen skall vinna men då det är PPV och min blow out show utan några planer för framtida bookningar så låter jag helt enkelt Koko vinna efter att han blivit förnedrad förra veckan.

Match 3: Kerry Vs. Fritz Von Erich
För 3e matchen i rad så handlar det om revanch. Det här är en given vinnare i Kerry och alla som köpte PPVn får valuta för pengarna då de köpte den för att se Fritz få sitt efter 3 veckor där han skadat och förnedrat sina barn. Efter matchen dyker David, Mike & Chris och gör en beatdown på Fritz.

Main Event: Austin & Steamboat Vs. Funks
Funderade på att ha 2 singles matcher med Austin Vs. Terry och Ricky Vs. Dory, men det här kändes mer naturligt och med parningen som är så borde det bli en superb match. Steamboat är face in peril givetvis och Austin får hot tag:en som kommer få arenan att explodera. Austin vinner efter en Stunner på Terry.


Som sagt, det här var min blow away PPV show där jag inte hade planer på framtida shower därför hade vi 4 face vinster av 4. Hade jag planer på att fortsätta så skulle jag låta Kevin, Watts & Terry pinna Steamboat istället för att bygga vidare till nästa PPV med Austin Vs. Terry Funk som headliner.